Hóvégi amit találok

Hóvégi amit találok:
Avagy zöldséges bulgur bolognai módra

 

Ez most tényleg egy serpenyős! ;-)

 

Hozzávalók:


- 1 csomag szeletelt bacon (200g), lehet kockázott is
- 2db virlis (ez csak azért, mert az előző főzésből megmaradt és nehogy kárba vésszen... úgyhogy elhagyható)
- 1 zacskó itáliai zöldségkeverék (750g, mirelit) - ennek a tartalma: cukkini, répa, brokkoli, hagyma, paprika, paradicsom - akinek van otthon friss, használja inkább azt (természetesen más kompozíció is lehet)
- 1 üveg (3,5dl) sűrített paradicsom
- 1 zacskó (maggi) bolognai fűszer por  /azért szoktam néha ilyet venni, mert ebbe legalább nincs pálma származék - tudjátok, éljenek az Orángutánok! /
- 1 bögre bulgur 
- 2 bögre víz
- 1 ek . kacsazsír (v. egyéb zsiradék)
- só, bors, oregánó, bazsalikom, 4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

 

A zsíron megpirítom az apróra vágott bacont, majd a karikákra vágott virslit. Ha kész, hozzáadom a zöldségeket és fedő alatt párolom. Amikor megpuhultak a zöldségek fűszerezem, beleértve a fűszerport is. Ekkor gondoltam a fokhagymát is hozzáadni, de bevallom.... elfelejtettem :) A fűszerezés után ráöntöm a sűrített paradicsomot és belekeverem az 1 bögre bulgurt. A két bögrényi vízzel kiöblítem a paradicsomos üveget, mert sok szokott benne maradni, amiért kár lenne, ha a lefolyóban végezné... :)
Fedő alatt kb. 20-25 percig főzöm, alacsony hőfokon (villany 2-es).
Tálalásnál szórhatunk rá reszelt sajtot, parmezánt.

Ahhoz képest, hogy abszolút rögtönzött volt és pikk-pakk munka, isteni finom volt.

Jó étvágyat, izgalmas főzőcskézést kívánok! :)