Indiai húsgolyók édesburgonyával

Indiai húsgolyók  sült édesburgonyával

 

 Nagyon szeretem ezeket a fűszereket, különleges ízük van és nem mellesleg egészségesek is.

Hozzávalók:

- 50 dkg darálthús
- barbecue szósz (kb. 3-4 evőkanál)
- dijoni mustár (kb. 2 teáskanál)
- 1 fej vöröshagyma
- pár gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma krém
- őrölt gyömbér, kurkuma, curry, chili (v. Erős Pista), só, bors
- 1-2 evőkanál liszt (sima, kókusz, madula, rizs... stb.)
- 1 nagy édesburgonya
- 1 konzerv kókusztej
- kacsazsír (v. egyéb zsiradék)

Elkészítés:

Apróra vágom a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadom a darálthúshoz. Majd hozzákeverem a barbecuet, mustárt, és a fűszereket. Jól összedolgozom és kis diónyi golyókat formázok belőle. Egy nagy serpenyőbe sorakoztatom őket, rakok alá zsírt és fedő alatt sütöm először, majd ha már az egyik oldala megpirult, fedő nélkül megpirítom a másik oldalát is. Ha kész kiveszem a golyókat és a serpenyőbe maradt zsiradékra szórom a lisztet. Kicsit pirítom majd felöntöm a kókusztejjel. Rakok bele kurkumát, curryt, sót, borsot. Ha besűrűsödött akkor kész, vissza lehet tenni bele a golyókat.
Köret hozzá a sült édesburgonya: megpucolom és vékony hasábokra vágom. Sütőpapírra helyezem, megsózom és kb 20-25p alatt megsütöm a sütőben 180-200 fokon.

 

Sikeres főzést kívánok Nektek és Jó étvágyat! :)

 

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, valamint örülök, ha megosztjátok velem a saját végeredményeteket, egyéni újításaitokat. Keressetek bátran!