Zöldséges, csirkés pirított tészta

Zöldséges, csirkés pirított tészta

 

 

Hozzávalók:


- kb. 30dkg csirkemell
- 1 fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- szója szósz (nem kell sajnálni, ez adja meg a színét)
- osztriga szósz (kb. 2 evőkanál)
- 1/3 zacskó ázsiai zöldségkeverék (mirelit, Penny Marketben kapható), de lehet tetszőlegesen bármilyen zöldség: káposzta, paprika, borsó, zöldbab, gyömbér, paradicsom, cukkini... stb, amit csak találsz otthon :)
- só, bors, curry, chili (lehet pehely, erős pista... amit ti szerettek), szezámmag
- kacsazsír (v. egyéb zsiradék)
- 20-25 dkg spagetti tészta (aki diétázik lehet akár rizs v. üvegtésztával is készíteni)

Elkészítés:

 


A zsíron elkezdem megpirítani a kockára vágott csirkemellet. Ha már félig jó (teljesen fehér), akkor meglocsolom szója és osztriga szósszal és pirítom tovább. Ha kezd párologni a szósz, akkor hozzáadom a többi fűszert is és addig pirítom még szép színe nem lesz. A sót javaslom ilyenkor még nem hozzáadni, mert a szója szósz elég sós, így könnyen el lehet sózni az ételt. Majd akkor sózzunk, ha már teljesen kész az étel és sótlannak érezzük.
A megpirult csirkéhez adom a zöldségeket, kicsit pirítom, majd fedővel lefedem és párolom. Nem kell feltétlen teljesen puhára párolni, mert finom, ha roppan a zöldség a fogunk alatt. De aki nem szereti,ha roppan, az puhítsa meg teljesen. :) Ha készen van, akkor hozzáadom a kifőtt tésztát, locsolok még rá kicsit a szószokból és átpirítom a serpenyőben.

Ne féljetek kicsit változtatni a recepten. Mindenki nyugodtan alakítsa a saját szája ízére. Szívesen fogadom a tapasztalataitokat, nyugodtan írjátok meg nekem. 

Jó étvágyat, örömteli főzőcskézést kívánok! :)