Gombás - tejfölös patiszon

Gombás - tejfölös patiszon

 

Drága jó Kolleginám rendszeresen ellát tökökkel, úgyhogy muszáj voltam kitalálni valami tökös finomságot. :)
Ez úton is köszönöm Era! <3

Gombás - tejfölös sült patiszon

Hozzávalók:

- 1db közepes patiszon
- kb. 10dkg húsos szalonna
- kb. fél szál füstölt kolbász
- 10-15 dkg reszelt sajt
- fél pohár nagy tejföl
- 1 vörös- és 1 lila hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 nagy fej csiperke gomba, 5 nagy fej barna csiperke (kb. negyed kiló gomba, ami lehet egyforma is)
- só, bors

Elkészítés:

Meghámozom a tököt, majd kb fél centis szeletekre vágom. Tepsibe, sütőpapírra helyezem a szeleteket és 180 fokon 15 perc alatt elősütöm. Közben megpirítom az apróra vágott szalonnát és a kolbászt. Ha kész belepirítom a felaprított hagymákat is végül a gombát. Akkor adom hozzá a fűszereket, amikor a gombát, mert a sótól kijön a gomba nedvességtartalma. A gomba szárát is fel szoktam használni, ne vesszen kárba.
A tejfölbe belereszelem a fokhagymákat, sózom, borsozom.
Az elősütött tökökre teszek 1 réteg gombát, majd jön egy réteg tejföl és végül a reszelt sajt. 15 percet sütöttem 180 fokon. (amíg megpirul rajta a sajt).

 

Sikeres főzést kívánok Nektek és Jó étvágyat! :)

 

Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, valamint örülök, ha megosztjátok velem a saját végeredményeteket, egyéni újításaitokat. Keressetek bátran!