Bulgur, mint köret
Bulgur, mint köret
Nagyon szeretem a bulgurt és szerencsére az egészséges, diétás táplálkozásba is tökéletesen beleillik. Sokféleképpen szoktam elkészíteni köretként és egytálételként is.
Alap recept:
Veszek egy nagyobb serpenyőt. Kacsazsíron megdinsztelek egy apróra vágott hagymát, pár gerezd fokhagymát. Bele öntök egy bögre bulgurt (2dl-es), rá 2 bögre vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy zöldségkockát és kb 25p alatt alacsony hőfokon, fedővel lefedve megfőzöm.
Pluszok:
Szoktam hozzá mindenféle zöldséget keverni:
zöldborsó, cukkini, répa, karfiol, brokkoli, paprika, paradicsom.... stb. Egyéni fantáziára és gyomorra van bízva. Ezeket a zöldségeket a hagymára szoktam tenni és kicsit megpirítom őket mielőtt hozzáadom a bulgurt.
(Ha eszembe jut még más is, akkor majd frissítem a bejegyzést)
Sikeres kísérletezést kívánok Nektek és Jó étvágyat! :)
Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, valamint örülök, ha megosztjátok velem a saját végeredményeteket, egyéni újításaitokat.