Májpástétom

Vagy májkrém?

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg zsírszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirke máj
  • só, bors
  • dijoni mustár
  • barbecue szósz
  • erős pista

 

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágom, kisütöm a zsírját, majd ha kisült hozzáadom a kockára vágott hagymát. Ha a hagyma üveges, hozzáadom a felvágott fokhagymát, kb. fél perc után pedig a májat. Fedővel letakart serpenyőben sütöm, ha már majdnem kész, sózom, borsozom. Ha megsült, egy magasabb falú edényben, ízlés szerint keverek hozzá mustárt, barbecue szószt és egy kis erős pistát, majd össze turmixszolom bot mixerrel.

Egyelőre fotóim nincsenek a folyamatról. Ha lesz rá igény, akkor szívesen lefotózgatom majd az elkészítési folyamatot és feltöltöm.

 

Kellemes főzőcskézést, jó étvágyat kívánok nektek!